Kadın Vücut Tipleri ve Özellikleri





manken

KADIN VÜCUT TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ



Bayanların  kıyafet dolapları her zaman sayısızca elbiselerle doludur ve bu elbiselerini bir yada iki kez giydikten sonra bir daha kullanmak istemezler. Bu şekilde gün gelir dolaplarındaki kıyafetlerinin içinde kaybolurlar. Ancak öncelikle bayanlar bu hatalarından vazgeçmeli ve oturup neden bu kadar elbisem var ama ben niye halen kendime mağazalardan elbise bakıyorum kendime ve dolabıma eziyet ediyorum. Bayanlar aynaya bakıp kendilerine bir öz eleştiri yapmalıdır. 
Bunun başında her bayan kendisinin  vücut şekli  öğrenmesi gerekir. Alışverişini de kendi vücut şekline göre seçmelidir. Bu şekilde yaptığında aldığı her elbiseyi çok beğenecek ve kendisine çok iyi yakıştıracaktır. Ayrıca elbise dolabında kaybolmayacaktır. Bu yazımda bayanların vücut şekilleri üzerinde duracağım. 
Tabi ki her kadının kendine has bir vücudu ve vücut şekli vardır. Ancak herkesin kabul ettiği dört temel kadın vücut şekli üzerinden değerlendirdiğimiz zaman bayan vücut şekillerini Elma vücut, Armut vücut, Kum saati vücut ve Dikdörtgen vücut diye sıralayabiliriz.

1.Armut Vücut

 kadın vücudu arasında görülen en yaygın vücut tipidir. Örnek verecek olursak Beyonce, Shakira gibi ünlüler armut vücutludurlar. Bunların omuz bölgesi dar, basen ve kalça bölgeleri geniştir.
Armut Vucut

2.Elma Vücut

 bu vücut tipine sahip olanlar kilo almaya müsait olan kişilerdir. Ancak bunların kilolu oldukları söylenemez. Bunların göğüs bölgeleri diğer vücut bölgelerine oranla daha geniştir. Elma vücut tipine Angeline Jolie yi örnek verebiliriz.
Elma vucut

3.Kum saati Vücut 

vücut yapılarının orantılı olması sebebiyle en ideal kadın vücut tipidir. Düzgün  kıvrımlı bir bel şekilleri vardır. Vücutlarının üst bölgesiyle alt bölgeleri arasında bir eşitlik bir denge vardır. Mesela Kate Winslet in vücudu kum saati vücut şeklindedir.



Kum saati vucut

4.Dikdörtgen Vücut

 bu tiplerde göğüsler omuzlar ve kalçalar eşit ölçülerdedir. Bu insanların kilo problemi gibi sıkıntıları yoktur. Sportif yapılıdırlar bu özellikleri ile erkek vücut tipine yakındırlar. Cameron Diaz, Nicole Kidman gibi ünlüler dikdörtgen vücutludurlar.



Dikdörtgen vucut


Yorumlar