Baharda spor yaparken bilmemiz gerekenler

Bahar da spor yaparken bilmemiz gerekenler


       Her mevsimin  ayrı bir güzelliği vardır.Kış aylarını geride bıraktık.Bahar mevsimindeyiz artık.Kış aylarında iklim şartlarından dolayı spor etkinliklerinden uzak kaldık.Ayrıca bahar havasının güzelliğinden dolayı daha çok dışarıda zaman geçirme imkanı elde ediyoruz.Spor koşularımız ve antremanlarınızı dışarıda yapmamız sağlığımız için daha faydalıdır.

bahar


      Bahar mevsiminde pek çok insanda biraz daha yorgunluk, halsizlik, üşengeçlik,uyku hali görülmeye başlar ve bu durumdan hep şikayet ederiz.Bundan kurtulmak için  ferdi yada toplu olarak spor yapmamız bizi daha zinde tutacaktır.Bu nedenle her gün en azından yarım saat yürüyüş yapmamız bizim hormonal dengemizi koruyacaktır.Metabolizmamızı dengeleyecektir.

        Spor kapasitemize göre yüzme bisiklet gibi sporları yapmakta bahar yorgunluğumuzu alıp bizi enerjik tutacaktır.

        Esneme egzersizleri ve yoğanın hem bedenimizi hem de zihnimizi canlı tutacaktır.Spor yaparken bedenimize birden bire yüklenmemeliyiz.Vucudumuzu  spor hareketlerine  alıştırarak spor yapmalıyız.Isınma ve esneme hareketlerini dikkatli yapmalıyız.Baharın bize verdiği tazelik ve enerjiyi en pozitif şekilde değerlendirelim.

      Size ufak bir hatırlatma yapalım.Bu bahar aylarının en popüler sporları basketbool, tenis, hızlı yürüme, bisiklet sürüşleri ilk akla gelen spor dallarıdır.

      Sadece bahar mevsiminde değil her gün  14:00-20:00 saatleri arasında spor yapılması daha uygundur.Ayrıca hangi saatlerde spor yaparsanız yapın, spor yaptığımız alanın havasının temiz olması gerekir.Bol oksijenli bir alanda spor yapılması bizi daha sağlıklı ve zinde tutacaktır.

Google de aratılacak benzer kelimeler
*Baharda spor yapmak

Yorumlar