Yüz Şekillerine Göre Gözlük Seçimi Nasıl Olmalıdır



         

YÜZ ŞEKILLERİNE GÖRE GÖZLÜK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR



        Gözlükleri kimi zaman bir aksesuar kimi zaman da bir zorunluluk halinde kullanırız.Ben bu yazımda aksesuar konusu üzerinde duracağım.Gözlükler bizim görüntümüzü ve imajımızı değiştirmede bir etkendir.Bunun için gözlük seçiminde seçici olmamız gerekir.
Damla gözlük

          Gözlük seçerken yüz şeklimize göre gözlük  almamız önemlidir.Çünkü alacağımız gözlük bizim daha iyi görünmemizi sağlayacaktır.Hem bayan hem erkekte dört temel yüz tipi  şekli vardır.Bunları yuvarlak kare oval kalp şeklinde sıralayabiliriz.

         Yuvarlak yüze sahip olanlar kavisli yüz yapılarını azaltacak köşeli detaylara sahip gözlükler modellerini tercih etmeleri daha uygun olacağını düşünüyorum.
Gözlük ve stil

       Kare yüz şekline sahip olanlar yüzlerindeki sert detayları ortadan kaldıracak yüzünüzü oval gösterecek gözlük modellerine göz atmaları gerekir,

         Kalp yüz şekli olan kişiler geniş alın, yüksek yuvarlak hatlı elmacık kemikleri ve ince ceneli olan kişilerdir.Bu yüzden alın genişliği  ve çene inceliğini azaltacak ve bu bölgeleri daha dengeli hale getirecek gözlük modellerine seçmelidirler.
Trend gözlükler

         Oval yüzlü  olanlar kavisli yüz hattına sahiptirler.Bunlar yüz uzunlukları dengeli ve çene alna göre biraz dar ve elmacık kemikleri yukarıda  olduğundan yüzde bir orantı mevcuttur.Bu kişiler yüz şekilleri açısından şanslıdırlar.Bu yüzden her çeşit gözlük modelleri kendilerini çok iyi taşırlar.

          Şimdiden gözlük seçiminizde  bol şanslar dilerim.


Yorumlar