SAKATLANMADAN KOŞMAK İÇİN 10 TAVSİYE

    

!!! SAKATLANMADAN KOŞMAK İÇİN 10 TAVSİYE!!!   

    Uzmanlar  sağlığımızı korumak amacı ile haftada 150 dakika  yürüşük ve tempolu koşu yapılmasını önermektedirler. Uzmanlar alınacak bazı önlemlerle spor yaparken sakatlanmamıza veya yaralanmamıza önüne geçebileceğimizi tavsiye etmektedirler.
koşu

İşte yürüyüş ve koşuda yaralanmamıza veya sakatlanmamıza engel olabilecek 10 tavsiyelerimiz

1-Başınızı her zaman dik tutun.Koşu yada yürüyüşte ayaklarımıza bakmak bizim yaralanmamıza neden olabilir.

2-Kambur durmayın. Kambur durmak solunum kapasitemizi düşürür, ihtiyacımız olan oksijen alımımızı azaltır.

3-Ellerinizi serbest bırakın. Elinizde bir şeyler taşıyormuş gibi koşmayın. bu hareket bizim boyun omuz sırt kaslarımızın gergin olmasına neden olacağından ellerimiz serbest bırakarak koşmalıyız.

4-Dirseğimizi 90 derece bükerek koşun. Dirseğimizi bu pozisyonda öne arkada sallayarak koşmamız bizim dengeli spor yapmamızı sağlayacaktır.

5- Gövdenizi öne alarak koşun.
koşu


6- Dizlerinizi fazla havaya kaldırmayın. Bu hareket enerjimizin boşa harcanmasına neden olacağından dizlerimizi orantılı bir şekilde kaldırıp indirmeliyiz.

7-Kalçanızı sabit ve koştuğunuz yöne doğru pozisyonlandırın. Bu hareket bel ve kalça ağrılarının oluşmasını engelleyecektir.

8-Kısa ve hafif adımlar atın, iyi bir koşu kısa ve sessiz yapılmalıdır.

9- Ayağınızın tam ortasının yere değeceği şekilde koşun.Bu hareket sizin vücudunuzun dengeli bir şekilde hareket etmesini sağlayacaktır.

10-Ağız ve burundan nefes alıyorsanız bunun derin ve ritmik olmasını sağlayın.Yüzeysel ve hızlı nefes alıp vermek bedenimiz için yeterli oksijen almamızı sağlamayacaktır.


Yorumlar