ZAYIFLAMAK İSTİYORUM DİYORSANIZ 8 ÖNERI | MODA MELEGİM



ZAYIFLAMAK İSTİYORUM DİYORSANIZ 8 ÖNERİ, KİLO VERMEK, ACİL ZAYIFLAMAK İSTİYORUM, YARDIM ÖNERİLERİx KİLO VERMEK İÇİN İPUCULAR, ZAYIFLAMANIN PÜF NOKTALARI
form


Havalar ısınmaya başladı, kışın alınan kilolardan kurtulmanın zamanı geldi.Aynaya baktığınızda görüntünüzden  memnun değilseniz geç kalmış sayılmazsınız

???KENDİNİZE SORUN NEDEN KİLO VERMEK İSTİYORUM.???

Belki bu sabah 1-2 yıl önce aldığınız bir elbiseyi giymeye çalıştınız ve üzerinize olmayınca sinirlenip kilo vermeye karar verdiniz.Bu zayıflamaya karar vermek için oldukça motive edici bir durum olmasına karşın uzun süreli olarak aynı motivasyonun korunması için yeterli değildir.Fazla kilosu olan herkes daha küçük bedenli kıyafetler giymek giydiği kıyafetler içinde güzel/yakışıklı olmak ister. Ama fazla kiloların yarattı sorun daha büyüktür.Bunun için kendimize sormamız gerekiyor; NEDEN KİLO VERMEK İSTİYORUM , NE KADAR KİLO VERMEM GEREKİYOR, NASIL KİLO VERMEM GEREKİYOR ..... 


Bu sorularımıza cevap vermemiz bizim daha sağlıklı kilo vermemizi sağlayacaktır.Kış mevsiminde yavaşlayan metabolizmamız kilo almamızın sorumlusu olabilir. Fazlalıklarınız gözünüze batmaya başladıysa harekete geçmenizin tam sırası;

Ancak amacınız hızlı kilo vermek değil, doğru beslenme düzenine kavuşmak olmalı.Bu sayede ideal kiloya ulaşacağınız gibi sağlıklı bir vücuda da sahip olacaksınız.

Sağlıklı beslenme size ne kazandırır


  • Kaliteli yaşam 
  • Zindelik 
  • İdeal vücut   
  • Mutluluk          

ZAYIFLAMAK İSTİYORUM DİYORSANIZ SİZE 8 ÖNERİMİZ VAR 

FORMA GİRMENİZİ SAĞLAYACAK SAĞLIKLI ÖNERİLER 

1-SİHİRLİ İKSİR; SU

Yaşamın vazgeçilmezi su kilo verme ve korumada en önemli unsurların başında gelir. Sıcakların artmaya başladığı bu günlerde vücut daha fazla sıvı kaybetmeye başlar. Vücutta yeterli su bulunmadığında metabolizma hızı yavaşlayarak depolanan yağlar vücutta kalır. Kaybedilen sıvıyı yerine koymak için her gün 2,5 litre su tüketin. Güne mutlaka bir bardak su içerek başlayıp metabolizmanızın canlanmasını sağlayın.

2-KAHVALTI YAPMADAN ASLA....

Sağlıklı kilo vermenin sırrı günü kahvaltı yaparak başlamaktır. Yapılan araştırmalarda sabah kahvaltısının diyetlerin diğer diyetlere  oranla daha fazla verdikleri ortaya konulmuştur.Kahvaltı açlık tokluk şekerini dengeleyerek iyi kolesterolü yükseltir.Günlük enerji ihtiyacınız dörtte birini kahvaltıda aldığınızı unutmayınız.

3- HAREKETİNİZİ ARTIRIN 

Tüketilenden daha fazla kalori yakmak kilo vermenin temelini oluşturur. Günlük  yaşamınıza daha fazla fiziksel aktivite ekleyin. Günde ortalama 10 adım atın. Haftanın en az üç günü temiz havada tempolu yürüyüş yapın. Kas kitlenizi artırmak için direnç çalışması yapmayı deneyin. Eğer yoğun çalışıyor ve spor yapacak vakit bulamıyorsanız.Üzülmeyin!!

Kalori yakmanıza yardımcı olacak basit uygulamaları günlük yaşamınıza dahil edin. İşe toplu taşıma aracıyla gidiyorsanız bir durak öncesinde inin, asansör yerine merdivenleri kullanabilirsiniz, Kahve molası yerine kısa yürüyüşlere çıkın.Yada evde tek başınıza basit egzersizler yapabilirsiniz. 

4-BESİNLERİN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Hızlı ve düzenli çalışan metabolizma kilo vermede en büyük yardımcıdır. Diyet yapmanıza rağmen fazla kilolarınızdan kurtulamıyorsanız nedeni metabolizmanın yavaş çalışmasıdır. Metabolizmanızı hızlandıran yiyecekleri tanıyalım.Öğünlerinizde bu yiyecekleri mutlaka ekleyin.

Metabolizmayı hızlandıran 10 besin


  • Yeşil 
  • elma  
  • Greyfurt 
  • Yoğurt 
  • Brokoli 
  • Yeşil çay 
  •  Ispanak 
  • Kahve 
  • Kırmızı biber 
  • Balık 
  •  Hindi eti

5-PORSİYONLARINIZI KÜÇÜLTÜN

Kilo vermede en etkili yöntemlerden biri porsiyon küçültmektir.Kullandığınız yemek tabaklarının boyutlarında değişiklik yaparak kilo verebilirsiniz. Küçük boy tabaklara konulan yiyecekler yeteri miktarda yemek tükettiğiniz hissini verir. Böylelikle tokluk hissine daha erken kavuşmanın mümkün olur.

6-FAST FOOD MU ? O DA NE ?

Modern hayatın getirdiği yemek tuzaklarının başında gelen fast food gıdalarının kalori deposu olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Mümkün olduğu kadar kızartma tarzı yiyeceklerden uzak durun. Izgara buğulama ve haşlama yiyecekleri tercih edin.

          7- MEYVE VE SEBZELER OLMAZSA OLMAZ

           Taze meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle  metabolizmanızın daha hızlı                      çalışmasına yardımcı olur. Anti -oksidan özellikleri sayesinde toksin atımına katkıda bulunur.              Üzüm, çilek, erik,şeftali, domates .... doğanın nimetlerinden faydalanın.Tükettiğiniz meyve ve             sebzelerin hormonsuz olmasına dikkat edin.

         8- YEMEK YERDEN ACELE ETMEYİN

          Yavaş yemek yemeği alışkanlık haline getirmelisiniz.Her lokmayı en az 10 kere çiğneyin.Bu               sayede sindirim sistemine yardımcı olacağınız gibi  az yemek yemeye alışmış olacaksınız.

Yorumlar