6 ADIMDA MÜKEMMEL SAÇLAR


sac bakımı


!!!6 ADIMDA MÜKEMMEL SAÇLARA SAHİP OLMAK HAYAL DEĞİL !!!

PARLAK CANLI SAÇLARA SAHİP OLMAYI KİM İSTEMEZ Kİ ? 

VÜCUDUMUZUN EN ÇOK BAKIM İSTEYEN BÖLGESİ OLAN SAÇLARINIZDA MÜKEMMELLİĞİ YAKALAMAK HAYAL DEĞİL 

İşte bu soruların cevabını şimdi birlikte verelim.Aslında çoğumuzun yararlı olarak düşündüğümüz bir takım yöntemlerimizin yanlış olduğunu anlayacağız.Başlıyoruz....

1.Her gün yıkamayın!!!

Saçların canlı ve parlak gözükmesinin en büyük sırrı temizliğini doğru yapmaktır.Saçlarınızı her gün yıkamamız daha çabuk yağlanmasına neden olarak saç derinizin doğal yapısını bozar.Kepeklenme ve saç dökülmesi daha fazla görülmeye başlar.Haftada 3-4 gün saç yapınıza uygun bir şampuanla ılık su ile yıkamamız saçlarımız için daha faydalı olacaktır.
sulu balık

2.Islakken taramayın!!!

Saçlarımızın en kırılgan hali ıslak olduğu zamanlardır.Islakken saçlarımızı taramamız daha kolay kırılıp kopmasına neden olur.Saç kayıplarını en aza indirgemek için saçlarımızı kuru halde ve yavaş şekilde tarayalım.Kullanacağımız tarağın geniş dişli olmasına özen gösterelim.
ıslak saç

3.Yüksek ısıdan uzak tutun!!!

Saçlarımızı kuruturken yüksek ısıya maruz bırakmamız saçımızın yıpranmasına yol açar.Kurutma makinasını kullanırken saç diplerine direk temas ettirmeyelim.Orta ısı ayarında belirli bir mesafe ile saçlarımızı kurutmaya özen gösterelim.Mümkünse kendi halinde kurumaya bırakmamız saçlarımıza daha yararlı olacaktır.Fön maşa gibi aletler özel günlerde tercih edilmelidir.Bu aletlerin sürekli her gün kullanılması saçlarımıza ciddi şekilde zarar vereceğini unutmayalım.
fönlü saç

4.Uygun bakım ürünlerini kullanın!!!

Saç yapımızı doğru bir şekilde belirleyip uygun ürünlerle saçımıza bakım yapmayı ihmal etmeyelim.Bakımlı olmak her zaman güzeldir.Hele ki bu saç bakımı ise daha dikkatli ve titiz olmalıyız.Evde uygulayabileceğimiz rutin bakımların yanı sıra iki ayda bir profesyonel bakım yaptırmamız saçlarımızın parlaklığını canlılığını ve güçlü olmasına yardımcı olacaktır.

5.Düzenli olarak kestirin!!!

Uzun saçlar herkes için vazgeçilmez olsa da saçlarınız uzadıkça uçları daha fazla çatallaşmaya ve kopmaya başlar.İki ayda bir yada belirli periyotlarla saçlarımızın uçlarını aldırmamız saçlarımıza fayda sağlayacaktır.Böylece kırılmaları ve dökülmeleri azaltılmış olacağız.

6-Sağlıklı gıdalar tüketin!!!

Cansız mat ve kolay dökülen saçlar kötü ve yetersiz beslenmenin en büyük işaretidir.Vücut ihtiyacı olan besini alamıyorsa saçlarınız da bu durumdan kolayca etkilenir. Omega-3 yağ asitinden ve proteinden zengin balık ve beyaz et başta olmak üzere ceviz badem süt yumurta ve kuruyemiş gibi gıdalar saç sağlığı için idealdir.Taze meyve ve sebzeler ile birlikte bol su tüketmeyi ihmal etmeyelim.
taze meyveler

Yorumlar