IŞIL IŞIL PARLAYAN CANLI BİR CİLT İÇİN 10 ÖNERİ

.


IŞIL IŞIL PARLAYAN BİR CİLT NASIL OLUR??

IŞIL IŞIL PARLAYAN CANLI  BİR CİLDE SAHİP OLMAYI KİM İSTEMEZ Kİ ??

Kozmetik ürünlerin yanı sıra cildinizi sağlıklı ve genç tutmak için önerilerimizi uygulayın!!!

1- Sıcak sudan uzak durun!!!

Cildinizi sıcak su ile yıkamayın.Özellikle duş alırken ılık suyu tercih ederek duşunuzu 10 dakika ile sınırlı tutun.
.

2- Temizliğinize özen gösterin!!!

Cilt temizliğine özen gösterin.Belirli aralıklarla cilt bakımı yaptırarak gözeneklerinizi açmaya çalışın.Bu sizi daha ferah ve zinde tutacaktır.

3- Cildinizi nemli tutmaya çalışın!!!

Cilt tipinize uygun nemlendirici kremler kullanın.Her gün cildinizi nemli tutmaya çalışın.Rüzgarlı ve kirli havalardan kaçının.

4- Güneş ve zararlı ışınlardan sakının!!!

Mevsimlerin vücudumuza faydaları olduğu gibi zararlı durumları da vardır.Bunların başında güneş ışınları bizim cildimizi beslediğini gibi aynı zamanda zararları da vardır.Bunların önüne geçmek için  vücudumuza en az 15 faktör koruyucu krem sürerek dışarı çıkmalıyız.

5- Beslenmemize dikkat edelim.!!!

Sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirelim.A,B,C vitaminlerinden ve Omega 3 ten zengin besinleri öğünlerimde eksik etmeyelim.Bunların başlıcaları balık beyaz et ve taze meyve sebzelerdir.

6- Sürekli belirttiğimiz gibi SU içmeyi ihmal etmeyelim.!!!

Gürde en az 10 bardak su tüketmemiz gerekir.Çünkü su  içmemiz  vücudumuzun parlak ve diri olmasını sağlamaktadır.Suyun cildimize sayısız faydaları vardır.

7- Sigara mı ASLA!!!

Sigaradan uzak duralım.Sigara cildimizin daha erken yaşlanmasına neden olarak kırışıklık ve kuruluğu artırdığından asla  ve asla sigaradan uzak durmalıyız.

.

8- Alkol ve kafein ürünlerden tükenmeyelim.!!!

Alkol ve kafein ürünler de cildimize zarar vermektedir.Bundan dolayı alkol ve kafein gibi zararlı maddeleri kullanmaktan sakınalım.



9- Düzenli Yaşam.!!!

Düzenli egzersiz yapın.Terleme toksinlerden arınmanın en doğal yoludur.Cildinizin kan aşını hızlandırarak daha canlı bir görünüm sağlar.

10- Makyajda abartılı davranmayalım.!!!

Aşırı makyaj yapmaktan kaçınalım.Fazla makyaj malzemeleri kullanarak gözeneklerinizin tıkanması ve akne, siyah nokta gibi cilt problemlerini daha fazla yaşamamıza neden olacaktır.Fazla makyaj yapacaksak sadece önemli günlerde yapmanız sizin için yeterli olacaktır.

.





Yorumlar